با پیشرفت علم و تکنولوژی هر روز ابزارهای جدید به دنیا معرفی خواهد شد و بر روی زندگی ما تاثیر می گذارند. به یاد داشته باشید که فناوری هیچگاه از فعالیت باز نمی ایستد. همانطور که اطلاع دارید چندین سال است گوشی های موبایل هوشمند وارد فاز جدیدی شده اند و تکنولوژی های ناب و جذاب در هر کدام از این گوشی ها استفاده شده است که در ادامه این مقاله از آوا یک قصد بررسی تکنولوژی هایی که بر روی این گوشی انجام گرفته شده است را داریم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
نمایشگر تاشو
صنعت تولید گوشی های هوشمند با سرعت در حال پیشرفت بوده و هر ساله محصولات جدید با بهره مندی هایی منحصر به فرد وارد بازار می شوند. تاشو بودن نمایشگر یکی از این این پیشرفت ها به حساب می آید که در یکی دو سال اخیر مورد توجه شرکت های سازنده گوشی همراه قرار گرفته است. همانطور که اطلاع دارید فناوری تاشو در همان ابتدا بر روی گوشی ها وجود داشت اما امروزه با پیشرفت علم این قابلیت به گوشی های هوشمند هم اضافه شده و الان به یکی از پر چالش ترین ها در بین گوشی های هوشمند تبدیل شده است.
این قابلیت تاشو بودن مورد بحث بسیاری از منتقدان و طرفداران آن قرار گرفته است. مسئله مهمی که در این باره وجود دارد قیمت بالای آن است. زیرا به دلیل بهرهمندی از صفحه نمایش گران تر نسبت به گوشی های هوشمند معمولی، به تبع قیمت بالاتری دارد. اما باید بدانید که آینده گوشی های هوشمند به گوشی های تاشو تعلق دارد. از این رو تعداد بیشتری از آنها را در میان آشنایان خود مشاهده خواهید کرد.
بزرگترین و جدیدترین گوشی همراه سامسونگ مرداد ماه معرفی شد زد مولد 3 است که از گوشی های تاشو به حساب می آید. این مدل گوشی از لحاظ طراحی ساختاری شبیه نسل قبلی خود را دارد. اما در بطن این شباهت ها، تفاوت های زیادی نهفته است. صفحه نمایش این مدل گوشی در حالت باز ۷.۶ و در حالت تعادل ۶.۲ می باشد. دومین نسل از گوشی های هوشمند نیز به برند موتورولا متعلق است که موتورولا ریزر نام دارد. این گوشی نسخه ارتقا یافته نسل قبل این سری از گوشی های موتورولا است. این مدل گوشی طراحی خاصی دارد و صفحه نمایش آن ۶.۷ اینچ می باشد.
سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی
در گذشته اگر گوشی دوربین 3 مگاپیکسلی داشت حسابی مورد توجه قرار می گرفت و سر و صدا به پا می کرد. اما امروزه گوشی های موبایل به غول های فیلمبرداری و عکاسی تبدیل شده اند و از جدیدترین قطعات سخت افزاری در آنها استفاده می شود. کمپانی های به روز دنیا روی دوربین گوشی هایشان تمرکز کردهاند و به جای یک لنز از سه یا چهار لنز استفاده می کنند که یکی از قابلیت های مطرح استفاده از حسگر بزرگ ۱۰۸ مگاپیکسلی است. این حسگر می تواند دنیای عکس و فیلم را زیر و رو کند.
شیائومی توانست اولین گوشی Mi CC9 POCO را با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی به بازار عرضه کند. عکس هایی که توسط این حسگر ثبت می شوند با اندازه فریم 1 تا 1.33 اینچ یک تصویر واحد تشکیل می دهند که موجب می شود در صورت بزرگنمایی و زوم کردن روی عکس از کیفیت آن کم نشود. همچنین استفاده از حسگر iso هوشمند در این تکنولوژی موجب گسترش دامنه دینامیک شده و تصاویر نویز کمی را خواهند داشت.
گوشی های دارای دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی شامل :
شیائومی Mi 10
شیائومی Mi 10 PRO
شیائومی Mi Note 10
شیائومی Mi Note 10 pro
شیائومی Mi 10T PRO
سامسونگ گلکسی S21 ULTRA
سامسومگ گلکسی NOTE 20 ULTRA 5G
و…
فناوری سه بعدی
شرکت لنوو اقدام به عرضه گوشی به نام فاب 2 پرو با قابلیت سه بعدی برای عکاسی کرده است که دارای نمایشگر ۶.۴ اینچی بوده و وزنی ۲۳۰ گرم دارد. این مدل گوشی از دو دوربین بزرگ جهت ردگیری حرکات و درک عمق صحنه برخوردار بوده و دوربین سوم و اصلی آن ۱۶ مگاپیکسلی است که از قابلیت فیلمبرداری 4K پشتیبانی می کند. برنامه های نصب شده بر روی این مدل گوشی از امکانات مختلفی برخوردار اند. به عنوان مثال می تواند بازی های مبتنی بر واقعیت مجازی را به طور سه بعدی پشتیبانی کند. امروزه برند هایی مانند اپل، سامسونگ، هواوی و … از این فناوری در قالب لنزهای TOF یا LiDAR استفاده کرده اند. به هر حال این فناوری بسیار کمیاب است و توانست در میان چند نوآوری برتر گوشی های موبایل جای بگیرد.
تکنولوژی 5G
5G جدیدترین فناوری در گوشی های همراه است که نخستین بار در سال ۲۰۱۹ از آن استفاده شد. این فناوری توانسته از استانداردهای مخابرات را ارتقا ببخشد و موجب افزایش فرکانس شبکه های موبایلی شود و آن را در حدود ۳.۵ هرتز تا دهها گیگا هرتز افزایش دهد. این فناوری می تواند جایگزین استاندارد رایج امروزی یعنی 4G شود. لازم به ذکر است این استاندارد تنها افزایش سرعت اتصالات اینترنتی گوشی های موبایل دخیل نیست و اینترنت بی سیم سریعتری را در تمام مکان ها برای چیزهایی مانند خودروهای متصل به اینترنت، خانه های هوشمند و ابزارهای اینترنت اشیا فراهم می کند.
سامسونگ از اولین برندهایی بود که این فناوری را در گوشی های همراه خود به کار برد و پس از آن برند های ریلمی و وان پلاس نیز بلافصله از آن در گوشی های موبایل تولیدی حود استفاده کردند. یکی دیگر از جذابیت های این فناوری ایجاد ظرفیت های بالاتر برای شبکه های گوشی همراه است. به این ترتیب گوشی قادر خواهد بود از بسیاری از اتصالات داده بیش از آنچه از قبل امکان پذیر بود پشتیبانی کنند. شاید ذکر است بر اساس پژوهش های انجام شده ثابت شده است که قرار گرفتن در معرض امواج و نوآوری های بیسیم مشکلی برای سلامتی انسان به وجود نخواهد آورد.